Ik hoorde laatst van iemand dat ze de rustige kleuren van mijn site zo mooi vond. Dat verbaasde me eigelijk een beetje (ondanks dat ik ze zelf ook heel mooi vind), omdat ik mijzelf totaal niet als creatief persoon zie als het op stijl en design aankomt. Ik heb een hele fijne tool die ik al een tijdje gebruik om kleurenpaletten samen te stellen en ik deel hem graag met je.

Coolors

De tool die ik gebruik heet Coolors. En dan specifiek de palette generator. Als je die laatste link volgt, kom je op een scherm met een aantal willekeurige kleuren. Door op je spatiebalk te drukken, veranderen de kleuren (pas op: werkt heel verslavend! 😉 )

Als je met de muis over een kleur gaat, kun je hem vastzetten in je palet door op het slotje te klikken. Vervolgens ‘spatiebalk’ je fijn verder tot palet vol zit met de kleuren die je wilt.

Palet opslaan

Zodra je tevreden bent, sla je jouw palet op via het hartje rechtsboven. Je heb daar wel een account voor nodig, maar dat kost niks en is absoluut de moeite waard. In je account zie je alles terug wat je opgeslagen hebt. Ik heb trouwens steeds 6 kleuren staan, maar je kunt ook ook veel meer of veel minder kleuren gebruiken.

Bonus tip: ColorZilla voor Google Chrome

Zie je wel eens een kleur op een site voorbij komen die je mooi vindt, maar heb je geen idee wat de kleurcode is? Ik gebruik de Google Chrome extensie ColorZilla om (met een soort digitaal pipetje) de kleur te achterhalen en hem op te kunnen slaan. Installeer hem eens (is gratis) en probeer het uit! Het wijst zich eigenlijk vanzelf, maar mocht je iets niet duidelijk vinden, kun je me natuurlijk altijd even een berichtje sturen.